A Fisher-Price® Játéklabor az a hely, ahol a mi szakértőink találkozhatnak a valódi szakértőkkel: a gyerekekkel. Eljönnek hozzánk, hogy teszteljék játékainkat, játékötleteinket és baba eszközeinket, mi pedig megfigyeljük őket és (szüleikkel együtt) rengeteget tanulunk tőlük. Akár megtetszik nekik egy játék, akár nem. Ezt az oldalt azért készítettük, hogy így te is benézhess a mi varázslatos játéklaborunkba.

A Play Lab számokban

1961-ben a Fisher‑Price egyik társ-alapítója, Herman Fisher álmodta meg azt a játékkutató centrumot, amely ma a Play Lab.

Hiszünk benne, hogy a gyerekekkel és a szülőkkel való együttműködés a legjobb – és az egyetlen – módja a játékfejlesztésnek.

A játéklaborban évi 2500 gyereket és 1850 szülőt látunk vendégül.

Folyamatosan kommunikálunk a szülőkkel, hogy jobban megértsük, mi működik számukra a legjobban.

Minden évben mintegy 450 "játékötletet" tesztelünk. Olyan prototípusokat, amelyeket a gyermekek játékkal véleményeznek, mi pedig megfigyeljük a reakcióikat.

Látjuk mi az, ami jól működik és mi az, ami kevésbé – és ezeket a tapasztalatokat értékes adatokká alakítjuk.

Gyerekeknek tervezve - gyerekekkel

A Fisher-Price Play Lab immár több mint 60 éve segít a világ legjobb, legviccesebb, leghasznosabb játékainak megalkotásában. Hiszünk benne, hogy a gyerekekkel és a szülőkkel való együttműködés a legjobb – és az egyetlen – módja a játékfejlesztésnek. A Play Lab-ban a korai gyermekkori fejlesztés szakértői figyelik folyamatosan a 0-8 éves apró tesztelőinket. Mindezt azért, hogy garantálják, minden kezeink közül kikerülő játék a lehető legjobb az adott korosztály számára. A fejlődési ugrások elősegítésétől a megelepetésen át a szórakoztatásig, a Fisher-Price Play Lab a játék erejével segíti a legkisebbeket a körülöttük lévő világ biztonságos megismerésében.

A Fisher-Price társ-alapítója, Herman Fisher elkötelezett volt abban, hogy az ötleteit a legkeményebb tesztnek vesse alá: gyerekek kezébe adja. Ezért 1961-ben megalapította a játékkutató centrumot, azaz a “Play Lab”-et. Ez volt az első hasonló kezdeményezés a játékiparban és ez segített abban, hogy a márka világszerte vezető helyre kerüljön.

Így lesz egy jó játékból nagyszerű játék

Jöhetnek a (valódi) szakértők: a gyerekek

Minden játékunk prototípusként, modellként és ötletként kezdi itt, a Play Lab-ban, ahol tervezőink, mérnökeink és kutatóink figyelik és várják azt a varázslatos pillanatot, amikor egy gyerek (vagy baba) először lép kapcsolatba vele.

A legvidámabb tesztelés

Túl nehéz bekapcsolni? Megfelelő a hangja? Milyen a sebessége? Miért a lila gombot szeretik a legjobban? Készülnek a jegyzetek, újra és újra a fejük tetejére állítjuk az ötleteket és visszamegyünk a tervezőasztalhoz egészen addig, amíg a valódi szakértők is elégedettek.

Finomhangolás az utolsó simításokig

Megfigyeljük, hogy mi működik jól és mi kevésbé, aztán ezeket a tapasztalatokat jól használható adatokká alakítjuk. A kicsiknek és a megfigyeléseinknek köszönhetően terveztük nagyobbra a puha zongora billentyűit, hogy az apró talpak (és praclik) könnyen eltalálhassák, vagy jöttünk rá arra, hogy a kicsik imádják azt kiáltani „KÉK”, amikor kéket látnak. Minden olyan dolog, ami természetessé teszi a játékot, természetessé teszi a vidámságot, a boldogságot és a fejlődést is.

Tanulni mindig jó

Nem a gyerekek az egyetlenek, akiktől tanulni lehet. A szülőkkel is rendszeres, informális összejöveteleket rendezünk a Play Lab-ban, de otthoni tesztek elvégzésében is segítenek nekünk, hogy jobban megértsük, mi működik a legjobban számukra és a kicsik számára otthon.

A Play Lab csapat

A korai gyermekkor szakértőiből álló elkötelezett csapatunk minden tagjának megvan a szakterülete, de együtt dolgoznak, hogy minél többet megtudjunk arról, hogy mit akarnak a gyerekek, és mire van a legnagyobb szükségük.

Igazi szakértőink

A Fisher-Price Play Lab az a hely, ahol a felnőtt szakértők együttműködnek a gyerekekkel, hogy a lehető legjobb játékokat alkothassák meg. Ebben a laborban a korai gyermekkori fejlesztés szakértői olyan kis 0 és 8 év közötti tesztelőket figyelnek, akik segítenek kipróbálni, megalkotni, kritizálni és javítani a játékötleteket – hogy olyan termékek születhessenek, amelyek sok-sok örömet szereznek minden gyereknek. Ez nem csak azt jelenti, hogy velük együtt játszunk vagy nézzük őket, sokkal inkább azt, hogy valóban megfigyeljük a csecsemők és kisgyerekek reakcióit és nyitottak vagyunk arra, hogy kövessük az útmutatásukat, függetlenül attól, hogy merre visznek minket!

„A korai gyermekkori fejlődés szakértőinek integrálása a kutatási és fejlesztési folyamat minden aspektusába, valamint az elméleti tudás és a valós játék egyesítése az, ami folyamatosan visz minket az innováció és az új ismeretek felé.”

„Nem teszünk úgy, mintha minden válasz a birtokunkban lenne, ezért támaszkodunk a játék valódi szakértőire, a gyerekekre! A motiváció és a nyitottság arra, hogy kövessük a kicsik vezetését az, ami segít nekünk a lehető legjobb játékok megalkotásában.”

A játék a munkánk

Több mint 60 évvel ezelőtti nyitásától kezdve az iparág első gyerekekkel foglalkozó játéktesztelő létesítményeként a Fisher-Price Play Lab mindig is élen járt a játékfejlesztésben. A korai gyermekkori fejlődés szakértőinek elkötelezett csapata rengeteg lelkes gyerekkel működik együtt, hogy játsszanak, megfigyeljenek és értékeljenek minden Fisher-Price játékot, amely a tervezőasztalról a kutatás és fejlesztés folyamatán keresztül eljut ide.

Szakértőink az alábbi területekre koncentrálnak elsősorban:
Fizikai: érzékszervi és finommotoros készségek, nagymozgások, egészség és biztonság;
Kognitív: gondolkodási készségek, 21. századi tanulás, STEAM, nyelv és íráskészség, közösség és kultúra, élet és karrier készségek;
Szociális-érzelmi: kapcsolati készségek, önkifejezés és bizalom, érzelmi intelligencia, biztonság és boldogság.

Minden évben mintegy 450 "játékötletet" tesztelünk. Olyan prototípusokat, amelyeket a gyermekek játékkal véleményeznek, mi pedig megfigyeljük a reakcióikat. Ezeknek a "koncepcióknak" legfeljebb fele jut el a játékboltok polcaira - mert ha a gyerekek azt mondják valamiről, hogy nem szeretik, arra mi hallgatunk!

Vezérelvünk: A lehető legjobb játékélmény

Mindig a gyerek az első

A Fisher-Price Play Lab alapértékei változatlanok maradtak az elmúlt több mint 60 évben, de ahogy a kultúra változik, úgy fejlődtünk mi is: hagyjuk, hogy a gyerekek vezessenek, hogy a legjobb játékokat alkothassuk, és hozzunk létre olyan játékélményeket, amelyek tükrözik a világot, amelyben élnek. Ez a megközelítés tette lehetővé számunkra, hogy azóta is a legnagyszerűbb játékokat alkothassuk meg

Kapcsolatok teremtése

A játék elsődleges célja, hogy jól érezzük magunkat! A Fisher-Price-nál pedig tudjuk, hogy egy igazán szórakoztató játék milyen sokat jelenthet. A játék lehet a híd egy gyermek és egy felnőtt vagy olyanok között, akik különböző nyelveket beszélnek, de lehet a kapcsolat a gyermek és a világ között vagy akár olyan katalizátor amivel a kicsi eléri a következő fejlődési mérföldkövét. Ezt szem előtt tartva, a korai gyermekkori fejlődéssel foglalkozó szakértőkből álló csapatunk minden szempontból megvizsgálja az összes hozzánk kerülő játékot, hogy megbizonyosodjon arról, olyan játékélményeket nyújtunk, amelyek gazdagítják a gyerekeket... miközben felhőtlenül szórakoznak!

Játékfejlesztési szempontjaink

Rengeteg dolgot vizsgálunk a játékok fejlesztése során, de mind közül az első mindig az, hogy mi lenne érdekes, szórakoztató a gyerekek számára. Minden játéknak figyelemfelkeltőnek kell lennie és meg kell ragadnia a gyermek érdeklődését! Ha ezt kipipáltuk, a gyerek és a játék közötti interakcióra összpontosítunk, mert szeretnénk olyan dolgokat ösztönözni, mint a kéz-szem koordinációja, a függetlenség és a bizalom érzése, vagyis a sikerélmények, a fantázia, az együttműködés – a közös játék és a nagymozgások.

Folytonos innováció

Vannak olyan újítások is, amelyek segítenek nekünk, modern technológiák és szoftverek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a játékokat egy gyermek szemével lássunk - szó szerint! Ez felbecsülhetetlen segítséget jelent, mellyel szakértőink valóban úgy gondolkodhatnak, mint a gyerekek, hogy a lehető legjobb játékok készülhessenek.

Kattints és ismerd meg a Játéklabor
és a Fisher-Price legjobbjait játék oldalunkon